Get Social With Us
WOUTER VAN SCHAAIJK - JWA | ᐅ JWA | Agentschap voor visagisten en hairstylisten
Wie zijn de artiesten achter Joyce Walian Agency? Het agentschap voor visagisten en hairstylisten. Vandaag is het de beurt aan Wouter. Alles weten over hem en zijn werkzaamheden? Lees het hier.
20488
post-template-default,single,single-post,postid-20488,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.3,vc_responsive

WOUTER VAN SCHAAIJK – JWA

WOUTER VAN SCHAAIJK

De komende weken zullen we stuk voor stuk onze artiesten aan jullie voorstellen. Wie is de persoon achter het werk dat ze maken? Wat zijn de lievelingsproducten en wat zijn juist de do’s en dont’s. Wie of wat zijn hun inspiratiebronnen? Alle achtergrond informatie die je altijd al hebt willen weten!

Deze week onze tweede artiest van deze reeks, Wouter!  Ontzettend blij met hem in ons team! Met zijn professionele invalshoek in combinatie met een grote dosis humor , is hij de perfecte aanvulling voor ons team!

2017-12-15-PHOTO-00003913
2017-09-25-PHOTO-00002610
IMG_5610

“HET LEVEN IS GEEN PONY KAMP.”

Op mijn 14e wist ik wat ik wilde gaan doen met mijn leven; dansen in musicals.

 

Na 2 jaar vooropleiding en 3 jaar hbo op de dansacademie in Tilburg kwam mijn droom uit en had ik een stageplek bemachtigd bij Mamma Mia!, de musical. Daarna volgde er bijna 10 jaar van verschillende producties. Zoals Chicago , Fame en La Cage aux Folles om er een aantal te noemen.

 

Ik had het geluk dat ik altijd werk had maar na 9 grote producties , touren door het hele land en de naderende 30 vond ik het tijd om iets anders te gaan doen. Mijn liefde voor verkleden en schminken zat er al jong in maar hoe ga je daar je beroep van maken?

 

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een de make up school van House of Orange en ik moet je zeggen dat het me best zwaar viel en ik ook niet echt goed was, dat was redelijk frustrerend na een carrière waarbij het eigenlijk wél altijd goed en succesvol verliep. Toch heb ik de cursus afgemaakt en daarna viel ik in een zogezegd zwart gat want ; waar ga je in godsnaam beginnen met klussen binnenhalen???

 

Na een tijdje aanmodderen en veel in de  horeca gewerkt te hebben, solliciteerde ik bij MAC Cosmetics en werd daar aangenomen. Daar heb ik veel vlieguren mogen maken. Waardoor ik een snelle manier van werken heb geleerd en mijn technieken heb geperfectioneerd. Maar ik merkte dat ik na 2 jaar toch meer aan het verkopen was dan me lief is en ik miste het creatieve gedeelte enorm. Daarom besloot ik toen dat het roer nu om moest! Verhuisd naar Eindhoven en alles in Amsterdam achter gelaten, ben ik in Eindhoven wederom de horeca in gegaan. En daarnaast hard aan het werk gegaan om mijn freelance werk op poten te zetten.

Via een vriendin heb ik Joyce Walian ontmoet en ben ik als  een soort vliegende keep voor Joyce Walian Agency gaan werken. Na een tijdje, op aanraden, nog een opleiding Hairstyling gaan doen bij House of Orange onder leiding van Siko. Waardoor ik nu als een allround hairstylist en makeup artist aan het werk ben. En een van de vaste team members ben binnen JWA.

 

Met horten en stoten  ben ik in de tussentijd heel wat wijzer geworden en zijn we nu 3 jaar verder. Ik werk met veel plezier op enorm gevarieerde jobs en leer nog iedere dag. Geen horeca meer voor mij! En ik vind het enorm fijn om weer mijn creatieve ei kwijt te kunnen in een heel fijn team. En weet je…. ik ben nog lang niet klaar!

WOUTER VAN SCHAAIJK

wouter

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.