De afgelopen weken hebben we stuk voor stuk onze artiesten aan jullie voorgesteld.

All blogs
December 28, 2021

DE AFGELOPEN WEKEN HEBBEN WE STUK VOOR STUK ONZE ARTIESTEN AAN JULLIE VOORGESTELD. WIE IS DE PERSOON ACHTER HET WERK DAT ZE MAKEN? WAT ZIJN DE LIEVELINGSPRODUCTEN EN WAT JUIST DE DONT’S. WIE OF WAT ZIJN HUN INSPIRATIEBRONNEN? DIT IS DE LAATSTE BLOG VAN DEZE REEKS. UITERAARD ZIJN WE NOG LANG NIET KLAAR MET BLOGGEN EN BLIJVEN WE JULLIE OP DE HOOGTE HOUDEN VAN ALLE INS AND OUTS OP HET GEBIED VAN BEAUTY, MAKE-UP EN HAAR!

MAAR NU EERST DE BLOG VAN JOYCE ZELF. NAAST DAT ZE DE OPRICHTSTER VAN JOYCE WALIAN AGENCY IS, IS ZE ZELF OOK NOG WERKZAAM ALS VISAGIST EN HAIRSTYLIST OP DE SET.

“STAY POSITIVE, WORK HARD AND MAKE IT HAPPEN”
MIJN VERHAAL

Yes! Als allerlaatste mag ik nu mijn persoonlijke blog gaan schrijven.

Mijn verhaal begint in de puberteit. Ik was op de middelbare school nogal een rebel. Op het VWO wisten de leraren niet wat ze met me aan moesten en werd ik na 2 jaar, terug gezet naar de MAVO. Ook dit avontuur duurde niet lang en werd ik, als mijn laatste optie, naar het MBO gestuurd. Nadat ik daar, met twee vingers in mijn neus, mijn marketing opleiding had afgerond. Wist ik niet goed wat ik moest doen. Een jaartje stoppen met school en gaan werken was mijn tijdelijke oplossing. In een jaar moest ik er wel achterkomen waar de rest van mijn toekomst lag, toch?

HOE HET BEGON

Mijn toenmalige vriend was fotograaf en adviseerde me een cursus visagie te gaan volgen. Aangezien dit voor hem handig was, omdat hij mij dan af en toe kon in zetten en ik kon dan wat extra centjes bijverdienen. Ik bleek make-up zo leuk te vinden dat ik meer workshops, cursussen en opleidingen hierin ging volgen. Mijn haar en make-up skills die ik, als klein kind op mijn broertje uitoefende, wierpen nu toch nog zijn vruchten af. Ook het freelance werk werd meer en meer en ging serieuzere vormen aannemen.

In Nederland is het maar voor een paar mensen weggelegd om je alleen te richten op make-up of alleen op haar. Vooral in de commerciële wereld is de combinatie van beide een pré. Dus daarom ging ik mezelf ook meer op hairstyling focussen. In de tussentijd zijn we 13 jaar en veel ervaringen verder en ik ben (gelukkig) nog steeds niet uitgeleerd.

INSPIRATIE

Mijn inspiratie haal ik vooral uit de muziekindustrie. Met name door de hoeveelheid concerten die ik bezoek, kan ik veel creativiteit toepassen in mijn werk. Zowel letterlijk: hoe de artiesten eruit zien, qua haar, make-up en mode. Als figuurlijk: hoe zij muziek gebruiken als vertaalslag om hun verhaal te vertellen.

JOYCE WALIAN AGENCY

Vier jaar geleden besloot ik om Joyce Walian Agency op te zetten. Door de drukte kon ik het werk  niet meer alleen aan. Dus het werd tijd om een team om me heen te verzamelen en al het werk te verdelen. Destijds zijn we gestart met een team van 4 personen, waar Resy er een van is. We go way back. En ik blijf het ontzettend tof vinden dat ze er toen der tijd voor heeft gekozen om zich bij het agentschap aan te sluiten.

Na 1,5 jaar, besloten er 2 teamleden een andere weg op te gaan. Maar daar kreeg oor terug! Toppers eerste klas! En afgelopen jaar is Danielle erbij gekomen. Nog een extra aanwinst voor ons team en voorlopig zijn we dan ook compleet!

BALANS

Op dit moment geniet ik van het ondernemen en het nog steeds werkzaam zijn als makeup artist en hairstylist op de set. Juist van deze combinatie word ik heel blij. Uiteraard zijn mijn uren op de set minder geworden dan voorheen en ben ik steeds meer bezig met de ontwikkelingen en groei van JWA. Een juiste balans hierin vinden, is nog steeds een grote uitdaging, maar het gaat steeds beter.

Ik ben ontzettend dankbaar voor de fijne klantenkring die we in al die jaren hebben opgebouwd en elke dag nog steeds groter en breder wordt. Met de meesten ga ik ook op vriendschappelijk wijze om en is er door de tijd heen een hechte band ontstaan. Na samenwerkingen van bijna 10 jaar, is dat ook niet gek!

Vaak zijn visagisten gedreven door creativiteit. Voor mij geld het zelfde, maar ik krijg misschien nog wel meer energie van de mensen waar ik mee werk. De persoonlijke touch waar je elke dag mee te maken hebt. De intense en diepe gesprekken die je af en toe tussendoor voert. De lol en het plezier wat je met elkaar hebt. Het onderlinge contact zou ik zeker niet willen missen.

DANKBAAR

Maar ik ben ook ontzettend dankbaar voor het super team wat we hebben. Stuk voor stuk toppers met een gouden hart en af en toe zo gek als een deur. Afgezien van het feit dat ze super goed zijn in hun werk, is juist hun persoonlijkheid wat me zo aanspreekt in ze. Dit is ook vaak de feedback die we van klanten terugkrijgen. En een van de redenen dat we elke keer weer opnieuw geboekt worden. Je kunt nog zo’n goede visagist en hairstylist zijn. Maar ik geloof dat als jij geen goede vibe om je heen hebt en/of geen goede band hebt met de rest van het team, het ontzettend moeilijk is om een mooi eindresultaat neer te zetten en om een samenwerking voort te zetten.

We zijn heel goed op weg, al zeg ik het zelf! Wat ik belangrijk vind, is dat ons team tevreden is en dat onze klanten happy zijn. Dat geeft mij ontzettend veel positieve energie en focus om ons verder te richten op de toekomst!

Veel liefs, Joyce

AOUTHOR

Meridith Velto

Voyez ce jeu exquis wallon, de graphie en kit mais bref. Portez ce vieux whisky au juge blond qui fume sur son île.

Let's meet together

We staan altijd open voor een gesprek met een kopje thee/koffie of een alcoholische versnapering!  Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Thank you!
Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Let's work together

Kleine en grote producties
Werkzaam in haar en make-up
Altijd een goede vibe
Professionele houding
Flexibel, betrouwbaar en loyaal.